Verwerken van ADN berichten

De ADN module staat actief en AFD berichten uit de postbus worden automatisch ingelezen in Elements. Hoe gaat nu de verdere verwerking?

De batch komt binnen met de status ‘In wachtrij’. Als de batch wordt opgepakt door Elements worden de volgende stappen volledig doorlopen:

  1. OM = polis match: Alle polissen worden op basis van het polisnummer in het offertedeel gematched. De status is nu ‘Polis match afgerond’
  2. PM = Provisie match: Voor alle regels waar een succesvolle polismatch heeft plaatsgevonden, worden vergoedingen opgezocht voor de matching. Wanneer de vergoedingen match heeft plaats gevonden wijzigt de status naar¬†‘Provisie match afgerond’
  3. Mutatie match: De aangeleverde mutaties van de maatschappij worden voor zover mogelijk verwerkt. De status van de batch wijzigt naar ‘Mutatie gegevens overnemen afgerond’.
  4. Wanneer de batch op ‘Mutatie gegevens overnemen afgerond’ staat, kan deze financieel worden verwerkt door de gebruiker. De provisie moet worden overgenomen van de maatschappij en vervolgens kan de batch worden weggeboekt.

Lees hier verder voor de te nemen stappen.

Laatste update: 21 augustus 2018

Was deze informatie nuttig?