1. Kennisbank
  2. Elements
  3. Communicatie
  4. Wat is een tag en waar wordt de tag gebruikt?

Wat is een tag en waar wordt de tag gebruikt?

Tags zijn verwijzingen naar specifieke velden binnen het klantdossier. Deze verwijzingen kunnen worden ingevoegd bij het aanmaken van een brief, registratie, sms of e-mail en voornamelijk in standaardteksten. Deze tags zorgen er voor dat u de waarde van het veld niet op hoeft te zoeken, maar automatisch kan laten opzoeken (door Elements) en invullen op de plaats van de tag.

Wanneer u tags in een standaardtekst invoegt, hoeft u deze gegevens nooit meer ‘keer op keer’ op te zoeken wanneer u een brief, registratie, sms of e-mail aanmaakt. U voegt de standaardtekst in, waar de tags in staan, en alles wordt automatisch opgehaald en ingevuld na het opslaan.

Enkele voorbeelden van tags zijn:
[offerte->offertenummer] [taak->adres->postcode] [algemeen->vandaag->dd-mm-yyyy]

Dit zijn verwijzingen naar (resp.) het offertenummer van een product, de postcode die in is gesteld als locatie in een afspraak en de datum van vandaag.

Klik hier voor uitleg over het maken van een tag.

Laatste update: 14 augustus 2017