1. Kennisbank
  2. Hypotheken
  3. Hypotheken algemeen
  4. Woningwaarde, duurzaamheid en maximale hypotheek berekenen

Woningwaarde, duurzaamheid en maximale hypotheek berekenen

Wil je weten wat de waarde van een woning is of de maximale hypotheek snel berekenen? Dat doe je eenvoudig in het tabblad ‘Berekeningen’ in het klantdossier.

Deze gegevens worden opgehaald en berekend door De Nationale Hypotheekbond. Indien er afwijkingen zijn in de resultaten, dien je met hun contact op te nemen.

Maximale hypotheek berekenen

In het klantdossier staat een tabblad waarin je een maximale hypotheekberekening kunt maken. Hierbij worden de gegevens van de klant gevuld met de bekende gegevens die in het dossier ingevoerd zijn.
Deze hypotheekberekening vind je in het klantdossier onder een nieuw tabblad ‘Berekeningen’.

Woningwaarde ophalen

In het klantdossier wordt, indien mogelijk, de woningwaarde van de panden in het dossier getoond.

Wil je weten wat de actuele woningwaarde is? Klik op het oranje ververs-icoon en de woningwaarde wordt opnieuw opgehaald.

De woningwaarde zie je ook terug in de dossiersamenvatting en bij de panden in het tabblad partijen en objecten.

Wanneer het correspondentieadres een postbus of antwoordnummer is, óf er kan voor een regulier adres geen waarde opgehaald worden, is er geen melding zichtbaar.

Rapport met waarde van woning downloaden

Het is ook mogelijk om een woningwaarderapport te downloaden. Klik hiervoor op de blauwe ‘Woningwaarde’ knop.

Speciaal voor Elements gebruikers worden deze rapporten tegen een gereduceerd tarief aangeboden, namelijk € 3,95 per rapport in plaats van het gebruikelijke € 4,95. RWWR (onderdeel van De Nationale Hypotheekbond) stuur jou vervolgens het rapport per e-mail toe.

Mogelijkheden voor verduurzamen woning bekijken

Veel consumenten willen besparen op hun lasten voor gas, water en licht. Met het duurzaamheidsprofiel zie je globaal de mogelijkheden om de woning te verduurzamen.

Het rapport laat zien hoe de woning scoort in energieverbruik en hoe je het verbruik kunt verlagen. Dit kan bijvoorbeeld door: beter isoleren, slimmer verwarmen en zonnepanelen. Het rapport schat in hoeveel euro’s het bespaart, wat de investering oplevert en wat het kost.

Klik op de blauwe ‘Duurzaamheidsprofiel’ knop en download het rapport van de duurzaamheidsprofiel website.

Laatste update: 7 februari 2023

Was deze informatie nuttig?

top