Nieuwe features voor verzekeringen

Doorontwikkeling verzekeringen muteren

We zijn druk bezig met ontwikkelen van nieuwe features voor mutaties op verzekeringen. Het aanmaken en verwerken van mutaties wordt hiermee een stuk makkelijker en overzichtelijker. Ter voorbereiding van die update, wordt Elements gewijzigd op 18 januari.

Wat gaat we in 2022 veranderen?

In plaats van verschillende versies van verzekeringen (versiebeheer), gaat Elements in de toekomst werken met mutatievoorstellen en mutatieconflicten.

Hierbij worden o.a. de volgende zaken verbeterd:

• Eenvoudig controleren of een maatschappij een mutatie correct heeft doorgevoerd;
  • Altijd de juiste toekomstige wijzigingen per polis en/of pakket vastleggen;
  • Inzicht in alle e-mails, registraties, brieven en taken over één verzekeringspolis;
  • Geen kopie van een heel verzekeringspakket, maar een duidelijk overzicht van de wijzigingen per polis;
  • Inzicht in alle doorgevoerde wijzigingen per polis en/of pakket.

Testen en voorbereiding

Deze nieuwe werkwijze is bijna klaar om te worden getest door een selecte groep klanten die actief werkt met mutaties. Zodra deze testfase is afgerond en alle feedback is verwerkt, ontvang je meer informatie.

Omdat deze update veel wijzigingen met zich meebrengt, krijgt Elements al kleine aanpassingen op 18 januari. Deze aanpassingen zijn voorbereidingen op de lancering van onze verzekerings-update later dit jaar.

Verbeteringen per 18 januari

De onderstaande aanpassingen komen live in Elements op 18 januari 2022.

Primaire status in te vullen bij offertesysteemstatus ‘Beëindigd’

Het is vanaf nu belangrijk om bij de offertesysteemstatus ‘Beëindigd’ een primaire status in te vullen.

Het is noodzakelijk dat je de primaire status voor ‘Beëindigd’ invult. Binnenkort is het namelijk mogelijk om een verzekeringspakket in één keer te royeren. Om de bijbehorende verzekeringen de juiste status te geven, is het van belang dat je deze instelt bij ‘Beëindigd’. Als je dit niet doet, weet het systeem namelijk niet welke offertestatus de offertesysteem status ‘Beëindigd’ moet krijgen.

Overzicht premies verbeterd en uitgebreid

Het overzicht met de bedragen van een pakketpremie heeft een nieuwe layout. Het overzicht is rustiger en duidelijker gemaakt, zodat je een beter overzicht hebt van de opbouw van de pakketpremie.

Daarnaast is ‘Totaal provisie polissen’ toegevoegd. Hier zie je hoeveel provisie er is voor alle polissen binnen dit pakket.

Ook voeg je nu eenvoudig een polis toe met de knop ‘Polis toevoegen’ rechtsboven. De knop ‘Opslaan’ is ook toegevoegd, deze werkt hetzelfde als het vinkje.

Tot slot zie je nu ook wie dit overzicht als laatst heeft gewijzigd. Deze wordt ook bijgewerkt als er een premie wordt aangepast doordat er een ADN bericht is verwerkt.

Pakketpremie berekenen op basis van polissen

Met de knop ‘Berekenen op basis van polissen’ kan je nu de pakketpremie op elk gewenst moment zelf berekenen. De pakketpremie kon voorheen alleen automatisch worden berekend op basis van de premies die je via ADN ontvangt van de verzekeraar.

De knop wordt pas zichtbaar indien er een wijziging in de pakketpremie heeft plaatsgevonden. Om de knop zichtbaar te maken, kan je klikken op het wijzigingsicoon in de groene balk achter pakketpremie.

‘Update beschikbaar’ knop verduidelijkt

De ‘Update beschikbaar’ knop is vanaf nu paars. Paars is namelijk een kleur die om actie vraagt binnen Elements, terwijl oranje een waarschuwing aanduidt.

Beëindigde verzekeringen hernoemd naar ‘Geroyeerd’

Om op alle plaatsen in Elements dezelfde benaming te gebruiken voor geroyeerde verzekeringen, is ‘Beëindigd’ aangepast naar ‘Geroyeerd’. In onderstaand voorbeeld zie je dit boven de lijst met verzekeringen binnen een pakket in een klantdossier.

Geplaatst op 18 januari 2022