Sneller hypotheekinfo vinden met splinternieuwe lay-out

Kun je soms de hoofdsom of het onderpand van een hypotheek niet vinden?

Dat is nu verleden tijd!

Op dinsdag 18 oktober lanceren we namelijk een splinternieuwe lay-out voor hypotheken in klantdossiers.

Deze nieuwe look-and-feel is duidelijker en rustiger. Je ziet bijvoorbeeld direct de hoofdsom, de geldverstrekker en het onderpand. Maar dat is niet alles. Het bevat ook meer waardevolle informatie, zoals het energielabel, de status van de bankgarantie en de fiscaliteit van een leningdeel.

Op basis van het type en de status en de hypotheek wordt de lay-out automatisch aangepast. Zo vind je voor én na de passeerdatum razendsnel de informatie die je op dat moment nodig hebt.

Daarnaast zijn er tal van handige snelkoppelingen toegevoegd. Met één klik mail je de klant, bel je de geldverstrekker of bekijk je openstaande taken. Kortom: een hypotheek regelen wordt een stuk makkelijker.

Geen zorgen – de huidige weergave met alle klantgegevens en datums zijn nog steeds met één klik te bekijken. Hiervoor gebruik je het ‘wijzig’ icoon.

Voor en door hypotheekadviseurs

Deze nieuwe lay-out hebben we niet alleen gemaakt, maar samen onze klanten die hypotheken adviseren. Met hun input hebben we deze prachtige nieuwe lay-out nóg beter gemaakt.

In de toekomst gaan we ook andere schermen voorzien van een nieuwe lay-out.

We laten je zien hoe een hypotheek eruitziet.

Video handleiding

Tijdens aanvraag van hypotheek

Tot aan de passeerdatum van de hypotheek zie je duidelijk de status van de aanvraag, de aan te leveren stukken, de belangrijke datums en de status van de bankgarantie.

Aanvullende informatie

Voortgangsbalk past zich aan naar het type aanvraag
Bepaalde hypotheekaanvragen hebben geen getekend renteaanbod of notaris. Deze stap wordt dan bovenaan niet weergegeven.

Leningdeel makkelijk te wijzigen
Als je op de ‘wijzig’ knop van het leningdeel klikt, wijzig je gelijk het specifieke leningdeel.

Documenten met status direct in te zien
De openstaande, afkeurde en te beoordelen stukken zie je zodra je op het ➕-icoon klikt. Daarnaast open je gelijk de volledige stukkenlijst door op ‘Stukken ontvangen 3/7’ te klikken.

Na passeren van de hypotheek

Na de passeerdatum zie je direct de algemene hypotheekgegevens, het hypotheeknummer en de passeerdatum. Daarnaast zie je de recente communicatie, contactpersonen, het energielabel, verpande levensverzekeringen en belangrijke datums zoals het einde van de rentevastperiode.

Onderaan zie je weer de leningdelen van de hypotheek. Hier zie je de rentevast periode, wanneer de looptijd afloopt en of deze in Box 1 of Box 3 valt.

Geplaatst op 13 oktober 2022 (Laatste update: 17 oktober 2022)