Optimalisaties voor verzekeringen en contracten

Op 14 februari wordt Elements weer uitgebreid met nieuwe features voor verzekeringen en contracten.

Daarnaast is de techniek van Elements weer vernieuwd en up-to-date. Bovendien lanceren we binnenkort een nieuwe kalender… Stay tuned!

Maatschappij van schadeverzekering te wijzigen

Je kan nu de maatschappij wijzigen van een verzekering/pakket, als je werkt met mutatievoorstellen. Dit doe je aan de linkerkant van het scherm. Zo hoef je niet alle polisonderdelen te verwijderen om deze vervolgens weer op te voeren.

Bij de overzichten die gebaseerd zijn op financiële gegevens, zoals ‘Tussenrekening maatschappij’, wordt de naam van de maatschappij opgehaald uit de boeking die destijds is gemaakt. Hier wijzigt de naam van de maatschappij dus niet.

Let op: Als de schadeverzekering een schademelding bevat, kun je de maatschappij niet wijzigen.

Geen facturen voor beëindigde contracten

Naar contracten met de offertesysteemstatus “Beëindigd” worden geen facturen meer gestuurd. Hierdoor worden er geen overbodige facturen gestuurd en hoef je de facturatie niet meer handmatig uit te zetten.

Rappeltaak mutatievoorstel direct aangemaakt

Bij het aanmaken van een mutatievoorstel wordt er nu gelijk een rappeltaak aangemaakt in de takenlijst. Voorheen kon het voorkomen dat de taak pas zichtbaar was als deze al niet meer van toepassing was.

Let op: dit is alleen van toepassing als je mutatievoorstellen gebruikt én gekozen hebt voor de werkwijze “Maatschappij volgend”.

Verzekering bijgewerkt bij prolongatie op hoofdvervaldatum

Als je via ADN prolongaties op hoofdvervaldatum verwerkt, wordt nu voor de bijbehorende verzekeringen vaker deze polisinformatie bijgewerkt in de productkaart van de verzekering.

• Brutopremie
  • Korting
  • Nettopremie
  • Kosten
  • Assurantiebelasting
  • Totaal
  • Pakketkorting
  • Provisie

Verbeteringen onder de motorkap

De softwaretechnieken van Elements zijn weer vernieuwd. Ondanks dat je hier niets van merkt, is deze vernieuwing erg belangrijk.

Hierdoor kunnen we namelijk nieuwe innovaties blijven implementeren, omdat we gebruikmaken van de nieuwste software. Bovendien blijft de veiligheid gewaarborgd. Dit geldt zowel voor Elements als voor alle koppelingen en exports, zoals klantportalen, adviespakketten, Excel en verbindingen met geldverstrekkers en verzekeraars. Elements is namelijk compatible gemaakt met PHP 8.2.

Binnenkort: nieuwe kalender

De kalender in Elements krijgt binnenkort een vernieuwd uiterlijk. De agenda wordt lichter en duidelijker. Bovendien zijn kleine bugs en onhandigheden opgelost. Tot slot wordt de techniek van de kalender vernieuwd, waardoor we in de toekomst meer vernieuwingen kunnen doorvoeren.

Geplaatst op 10 februari 2023 (Laatste update: 28 maart 2023)