E-mailmodule is vernieuwd met nieuwe features

De e-mailmodule is vernieuwd!

Elements moet de werkdag zo makkelijk mogelijk maken. Omdat de e-mailmodule veel wordt gebruikt, willen we deze zo overzichtelijk en gebruiksvriendelijk mogelijk maken. Daarom hebben we de module rustiger en efficiënter gemaakt. Zo maken we Elements steeds een beetje beter.

Het versturen, ontvangen en organiseren van e-mails is één van de belangrijkste processen in Elements. Iedere gebruiker maakt hier dagelijks gebruik van. Op basis van vele ideeën van onze klanten, hebben we de module daarom aangepakt.

Finetunen samen met klanten

De afgelopen weken heeft een selecte groep klanten de nieuwe functionaliteiten uitgeprobeerd. Op basis van hun medewerking hebben de we e-mailmodule nog verder gefinetuned. Nogmaals bedankt voor jullie waardevolle input!

Het resultaat is een rustigere en makkelijkere e-mailmodule. Het zoeken, navigeren, verplaatsen en openen van e-mails is op meerdere vlakken geoptimaliseerd.

Vernieuwingen

Rustiger beeld bij inladen e-mails

Vanaf nu verspringt je hele scherm niet meer, wanneer je een e-mail opent. Alleen de e-mail die je opent wordt ingeladen. Hierdoor is het openen en lezen van e-mails een stuk rustiger voor je ogen.

Overzichtelijker bladeren

Er zijn geen vele pagina’s met e-mails meer. Oudere e-mails worden vanaf nu vanzelf ingeladen wanneer je naar beneden scrolt. Hierdoor hoef je niet meer te navigeren tussen verschillende pagina’s, waardoor je overzichtelijker door je e-mails bladert.

Zoekfilters boven lijst met e-mails

Voorheen stonden de zoekfilters boven de ingeladen e-mail. Deze zijn nu naar links verplaatst. Hierdoor staan de filters dichterbij de lijst met e-mails, waar je ook daadwerkelijk in zoekt.

Daarnaast is de optie “Gekoppeld aan dossier” toegevoegd. Hiermee zoek je eenvoudig op e-mails die al gekoppeld zijn aan dossier.

Dossier wordt geopend bij acties op gekoppelde e-mail

Wanneer je een actie uitvoert op een e-mail die al een dossier gekoppeld is, beantwoord je deze mail nu vanuit het dossier. Deze actie is bijvoorbeeld het beantwoorden van de e-mail of het koppelen van bestanden. Zo e-mail je altijd vanuit het juiste dossier.

Pop-up bij beantwoorden e-mail

Als je een e-mail beantwoord, die niet is gekoppeld aan een dossier, dan doe je dit vanaf nu vanuit een pop-up. Deze pop-up zie je ook wanneer je een nieuwe e-mail gaat opstellen.

? Tip: Als je vervolgens op “Concept” klikt, dan sluit de pop-up zich vanzelf.

Meerdere e-mails selecteren

Het selectieboxje van een e-mail is nu niet meer standaard zichtbaar. Deze wordt zichtbaar zodra je met je muis op een e-mail staat. Zodra je één e-mail hebt geselecteerd, worden de selectieboxjes ook zichtbaar bij de andere e-mails.

Het selecteren van e-mails is ook mogelijk met CTRL + Klik (Windows) of CMD + Klik (Apple).

E-mails duidelijker verplaatsen naar map

Als je één of meerdere e-mails hebt geselecteerd, zie je nu aan de blauwe aanduiding duidelijk naar welke map je deze verplaatst.

E-mails opvolgen

Het onderverdelen en opvolgen van e-mails doe je nu met verschillende kleuren vlaggen. Voorheen had je alleen de keuze tussen wel of niet opvolgen (zwart/wit vlag).

Je geeft de gewenste kleur van de e-mail aan door meerdere keren op het vlaggetje te klikken. Deze functie is handig voor teams die met verschillende personen in één e-mailbox werken. Zo kan je een specifieke kleur geven aan een e-mail die voor een bepaalde medewerker uit je team bestemd is.

Andere verbeteringen

Verder hebben we nog andere verbeteringen aan de e-mailmodule doorgevoerd. Evalueer ook zeker deze functionaliteiten als je de nieuwe e-mailmodule bekijkt.

• Periode indeling in maillijst, zoals ‘Vandaag’ en ‘Twee weken geleden’, is nu blauw en duidelijker.
  • De inbox wordt automatisch geopend als je links op een e-mailbox (e-mailadres) klikt.
  • Het voorbeeld van een bijlage wordt nu groter getoond in de pop-up.
  • Linkjes in een e-mail gefilterd, waardoor je er niet op kon klikken. Deze filter is verbeterd, zodat linkjes nu vaker klikbaar zijn.

Geplaatst op 23 november 2021 (Laatste update: 06 december 2021)