1. Kennisbank
  2. E-mails onderverdelen en opvolgen

E-mails onderverdelen en opvolgen

Beschikbaar in: eBlinqx Compleet, Verzekering Provinciaal

Als je in een team werkt, bijvoorbeeld de binnendienst van een advieskantoor, werk je mogelijk met meerdere personen in één gezamenlijke e-mailbox. Denk hierbij aan e-mailadressen als “info@smaragdadvies.nl” of “binnendienst@smaragdadvies.nl”.

Door een e-mail een gekleurde vlag te geven, geef je bijvoorbeeld een specifieke kleur aan een e-mail die voor een bepaalde medewerker uit je team bestemd is. Zo kan je filteren op een kleur vlag (en dus op een medewerker) en kijken of er opvolging is op deze e-mails. In Elements noemen we dit dan ook ‘Opvolgen’.

Vlag toevoegen

Het aangeven van de opvolging van een e-mail doe je door op de zwart/witte vlag te klikken. Je geeft de gewenste kleur van de e-mail aan door meerdere keren op het vlaggetje te klikken.

Filteren op bepaalde kleur

Via het zoekfilter kan je filteren op een kleur vlag. Dit bij ‘Opvolgen’. Klik op het vergrootglas rechtsboven om te zoeken naar e-mails met de gekozen vlag.

In je e-mailbox zie je nu alleen de e-mails die gemarkeerd zijn met een rode vlag.

Het opvolgen en markeren is ook mogelijk vanuit het klantdossier. In het klantdossier is de werkwijze hetzelfde.

Laatste update: 1 mei 2024