1. Kennisbank
  2. Koppelingen
  3. Overige koppelingen
  4. Koppeling Dakscan (Zonnepanelen)

Koppeling Dakscan (Zonnepanelen)

De Dakscan koppeling van De Energie Raadgever zorgt ervoor dat je tijdens een hypotheekaanvraag vanuit Elements eenvoudig én snel jouw klant kunt adviseren over de aankoop van zonnepanelen.

Je rekent de besparing eenvoudig uit vanuit het klantdossier in Elements. Vanuit de rekentool van de Dakscan, worden de gewenste dakvlakken van de woning geselecteerd. Na invoer van de energieleverancier en het jaarlijkse verbruik zijn de investeringskosten en de kostenbesparing direct inzichtelijk.
Ook wordt er automatisch een offerte opgesteld voor de consument. Zo vertel je de klant binnen 3 minuten wat hij kan besparen.

Inrichting

Let op: om gebruik te maken van de Dakscan heb je het volgende nodig:

• Een overeenkomst met De Energie Raadgever. Voor meer informatie bezoek hun website.
  • De koppeling dient ingericht te worden door Faster Forward. Indien dit gewenst is, stuur dan een aanvraag hiervoor naar support@fasterforward

Hieronder vind je de stappen met daarin uitleg hoe je de koppeling in Elements kunt gebruiken.

1. Ga naar de Dakscan via het klantdossier

• Open het klantdossier in Elements
  • Klik op het tabblad ‘Export’
  • Klik vervolgens op het tabblad ‘Dakscan’

2. Voer de locatie in

Klik op ‘Ga verder’ wanneer je de locatie hebt ingevoerd.

3. Kies gewenste dakvlakken

Selecteer de dakvlakken waar je de zonnepanelen op wilt plaatsen.
Aan de rechterzijde zie je het potentieel van ieder dakvlak.

Na het selecteren van de dakvlakken zie je onderaan de uitgebreide gegevens van de dakvlakken. Pas hier eventueel de hoeveelheid schaduw aan.

Klik op ‘Ga verder’ nadat je tevreden bent met jouw selectie.

4. Specificeer verbruik

Specificeer nu het jaarlijks verbruik, de energieleverancier en geef aan of er een dubbele meter aanwezig is.

Klik op ‘Bereken besparing’ om te zien wat deze klant kan besparen.

5. Zie wat de klant kan besparen

Klik linksboven op ‘Pas berekening aan’ indien je de berekening aan wilt passen.

Laatste update: 23 november 2022