Update: verzekeringen, vermogen & bancair en stukken toevoegen

Op 28 april 2021 is Elements vernieuwd. In deze releasenotes lees je alle verbeteringen.

• Dossier zoeken verbeterd
  • Documenten niet standaard op akkoord bij toevoegen
  • Geen ontbrekende mails uit Office 365 meer
  • Niet langer gearchiveerde producten in stukkenlijst
  • Betaalwijze verplicht in te vullen
  • Icoon e-mail herkoppelen verduidelijkt
  • E-mailadres minder vaak dubbel opgeslagen
  • Aplaza berichten Vermogen en Bancair verwerken geautomatiseerd
  • Rollen in verzekeringskaarten aangepast
  • Aplaza documenten opslaan met duidelijkere bestandsnaam
  • Document koppelen aan polisonderdeel

Algemeen

Dossier zoeken verbeterd

Er is nu één duidelijke plek om dossiers op te zoeken. Wanneer je klikt op ‘Zoek een dossier’ wordt het zoekmenu op je dashboard automatisch uitgeklapt. Zo navigeer je altijd vanaf dezelfde plek naar een klantdossier. Het voorgaande zoekscherm bestaat niet meer.

Document niet standaard op akkoord bij toevoegen

Op verzoek van diverse klanten is het automatisch op akkoord zetten van stukken teruggedraaid. Wanneer je een stuk toevoegt, moet je zelf de beoordeling aangeven bij ‘Beoordeling intern’.

Geen ontbrekende e-mails uit Office 365 meer

Je mist nu geen e-mails meer die uit een Office 365 e-mailbox worden opgehaald. Wanneer een e-mailbox tijdelijk offline was (bijvoorbeeld door een storing bij Office 365) en daarna hersteld werd, werden de e-mails die in de tussentijd ontvangen werden niet in Elements binnengehaald. Vanaf nu worden deze e-mails wel opgehaald, zodat je geen e-mail meer mist.

Niet langer gearchiveerde producten in stukkenlijst

Je ziet nu alleen de actuele producten wanneer je een stuk toevoegt en koppelt via de stukkenlijst. Voorheen zag je hier ook gearchiveerde producten staan.

Betaalwijze verplicht in te vullen

Bij het aanmaken van een factuur is het nu verplicht om een betaalwijze in te voeren. Deze komt automatisch op de factuur, waardoor deze nooit meer ontbreekt.

Icoon e-mail herkoppelen verduidelijkt

Het icoon voor het herkoppelen van een e-mail is duidelijker gemaakt. Het herkoppel-icoon is vanaf nu oranje.

Hypotheken

E-mailadres minder vaak dubbel opgeslagen

Vanaf nu wordt een e-mailadres minder vaak opgeslagen onder twee verschillende types e-mailadressen. Voorheen werd bij het invoeren van een nieuw e-mailadres alleen gecontroleerd op e-mailadressen van het type ‘Algemeen’. Vanaf nu wordt er gecontroleerd of het e-mailadres ook bestaat onder andere types, zoals ‘Privé’ en ‘Zakelijk’.

Verzekeringen

Aplaza berichten Vermogen en Bancair verwerken geautomatiseerd

Het is nu ook mogelijk om automatisch Aplaza berichten te verwerken die betrekking hebben op Vermogen & Bancair producten. Binnengekomen berichten worden automatisch gekoppeld aan het bijbehorende klantdossier (indien matchingcriteria overeenkomen). Voorheen was het alleen mogelijk om handmatig een bericht te matchen.

Rollen in verzekeringskaarten aangepast

De rollen die je gewend bent in de productkaarten van de verzekeringen zijn gewijzigd. Het veld acceptant is nu optioneel en staat standaard uit. Dit geldt dus alleen voor Schade-, inkomen-, leven- en uitvaartverzekeringen.

Wil je dit veld standaard aanzetten? E-mail dan dit verzoek naar support@fasterforward.nl

Aplaza documenten opslaan met duidelijkere bestandsnaam

De documentnaam van documenten die via Aplaza binnenkomen, zijn verduidelijkt. Vanaf nu is de bestandsnaam een combinatie van het type document en het bijbehorende polisnummer.

Document koppelen aan polisonderdeel

Wanneer je een document als contract koppelt aan een polis of pakketonderdeel, wordt dit document niet meer ook aan het linkerdeel als contract gekoppeld.

Daarnaast worden vanaf nu deze documenten ook automatisch gekoppeld aan de polis of het pakketonderdeel als deze via Aplaza binnenkomt.

Heb je niet de mogelijkheid hebt om een document als contract te koppelen aan een rechterdeel? E-mail dan support@fasterforward.nl met het verzoek om deze optie aan te zetten.

Kleine verbeteringen

Terugval uitgebreid m.b.t. de premie van/tot datum voor op een tussenpersoon incasso factuur. Deze wordt namelijk vaak niet meegestuurd door de maatschappij
Bij het aanmaken van een levensverzekering stond het veld ‘De verzekering valt in’ standaard op Box 1, dit is aangepast naar Box 3
Bij het verwijderen van een persoon wordt er gecontroleerd of er een digitaal paspoort gekoppeld is. In een pop-up kies je voor het wel of niet verwijderen van de persoon.
Indien er eerst een land met BIC code geselecteerd werd en daarna een land zonder BIC code bleef de BIC code staan. Dit is opgelost en overal waar dit nog fout stond is de BIC weggehaald.

Geplaatst op 23 april 2021 (Laatste update: 06 december 2021)