Tags gebruiken

Als je tekst automatisch wilt laten invullen door Elements, bijvoorbeeld in een e-mail, dan gebruik je tags.

Door gebruik te maken van tags kan je gegevens uit het dossier ophalen om te gebruiken in een standaardtekst. Aan de hand van een voorbeeld leggen we uit hoe je een tag zoekt en toevoegt.

Tag zoeken en toevoegen

In dit voorbeeld gaan we een brief aanmaken en de ‘hoofdsom’ van een hypotheek invoegen.

  1. Ga naar een hypotheek in een klantdossier.
  2. Klik op ‘Brief aanmaken’
  3. Klik boven het tekst van de brief op ‘InsertTags’

In de module zie je dikgedrukt Velden en Tag.  Deze velden op de eerste pagina van de tagmodule zijn simple tags. Meer hierover vind je hieronder.

De dik gedrukte begrippen onder velden geven aan dat je hier op kunt klikken om een niveau dieper te gaan. Er liggen nog verwijzingen onder.
Omdat we een veld zoeken wat in een offerte staat, klik je hier eerst op het woord ‘offerte’ (de term in Elements voor alle soorten producten).

Wanneer je hierop klikt, bent je één niveau dieper. Er staan weer velden (dieper niveau) en tags. De tags hebben geen dieper niveau. Deze staan wederom onderaan (scrollen).

Bij een aantal van deze tags zie je ook een waarde staan. Deze waarden komen uit de velden van de offerte, zodat je direct het resultaat van de tag kunt zien.

Tag invoegen

Klik op de tag om hem toe te voegen in je tekst. De tag wordt vervolgens ingevoerd in het tekstveld in de brief. Je kunt deze tag nu selecteren, kopiëren en in jouw standaardtekst plaatsen op de plek waar je deze wilt hebben.

Simple tag invoegen

Je kunt ook simple tags invoegen (alleen mogelijk voor beheerders). Hierbij wordt standaard informatie automatisch toegevoegd. Bij algemene dossiernotities zie je dan bijvoorbeeld wie en wanneer de notitie is aangemaakt.

Maak hiervoor een tag aan van de code die hier rechts staat. Voeg vervolgens [=] in in de dossiernotitie. Zo zie je altijd wie en wanneer de notitie heeft aangemaakt.

[algemeen->vandaag->dagnummer|voorloopnul]-[algemeen->vandaag->maandnummer|voorloopnul]-[algemeen->vandaag->jaar] ([algemeen->vandaag->uur]:[algemeen->vandaag->minuut|voorloopnul]u) : [algemeen->persoon->voornaam] [if{algemeen->persoon->tussenvoegsel}!=][algemeen->persoon->tussenvoegsel] [/if][algemeen->persoon->achternaam]:

Voorbeeld van tag bekijken

Om te controleren of je de juiste tag hebt ingevuld en welke informatie er wordt opgehaald, gebruik je de ‘Previewtags’ knop. Zodra je hierop klikt, zie je hoe de ontvanger jouw e-mail ziet.

Voorbeeld e-mailadres van adviseur van hypotheek

Wanneer je bijvoorbeeld het e-mailadres van de adviseur van de hypotheek wilt opnemen zijn de volgende stappen in het tagsysteem nodig: offerte->adviseur->emailadressen->emailadres->adres.  Dit is dan de tag tussen blokhaken [offerte->adviseur->emailadressen->emailadres->adres].

Zelf een tag maken op basis van onze standaard tags? Klik hier voor meer informatie

Laatste update: 23 november 2022

Was deze informatie nuttig?

top