1. Kennisbank
  2. Hoe gebruik ik een tag?

Hoe gebruik ik een tag?

Door gebruik te maken van tags kunt u gegevens uit het dossier ophalen om te gebruiken in een standaardtekst. Aan de hand van een voorbeeld zal worden uitgelegd hoe je een tag kunt zoeken om deze vervolgens te gebruiken in uw tekst.

In dit voorbeeld zoeken we het veld hoofdsom in een hypotheek om in een standaardtekst in te voegen.
Maak een brief aan vanuit de hypotheek in het klantdossier (ga eerst naar de hypotheek en klik vervolgens op ‘brief aanmaken’). Klik boven het tekstveld van de brief op ‘instert tags’.

In de module zie je dikgedrukt Velden en Tag.  Deze velden op de eerste pagina van de tagmodule zijn simple tags. Meer hierover vindt u hieronder.

De dikgedrukte tags onder velden geven aan dat u hier op kunt klikken om een niveau dieper te gaan. Er liggen nog verwijzingen onder.
Gezien wij een veld zoeken wat in een offerte staat klikt u hier eerst op het woord ‘offerte’ (de term in Elements voor alle soorten producten).

Wanneer u hierop klikt bent u één niveau dieper. Er staan weer velden en tags. De tags hebben geen dieper niveau. Deze staan wederom onderaan (scrollen).

Bij een aantal van deze tags ziet u ook een waarde staan. Deze waarden komen uit de velden van de offerte zodat u direct het resultaat van de tag kunt zien.
U kunt op de tag klikken, deze wordt vervolgens ingevoerd in het tekstveld in de brief. U kunt deze tag nu selecteren, kopiëren en in uw standaardtekst plaatsen op de plek waar u deze wilt hebben.

Zo kunt u steeds dieper het systeem in gaan.
Wanneer u bijvoorbeeld het e-mailadres van de adviseur van de hypotheek wil opnemen zijn de volgende stappen in het tagsysteem nodig: offerte->adviseur->emailadressen->emailadres->adres.  Dit is dan de tag tussen blokhaken [offerte->adviseur->emailadressen->emailadres->adres].

Zelf een tag maken op basis van onze standaard tags? Klik hier voor meer informatie

Laatste update: 17 april 2019