1. Kennisbank
  2. Gebruik van tags

Gebruik van tags

Door gebruik te maken van tags kan je gegevens uit het dossier ophalen om te gebruiken in een standaardtekst. Aan de hand van een voorbeeld zal worden uitgelegd hoe je een tag kunt zoeken om deze vervolgens te gebruiken in jouw tekst.

In dit voorbeeld zoeken we het veld ‘hoofdsom’ in een hypotheek.
Maak een brief aan vanuit de hypotheek in het klantdossier (ga eerst naar de hypotheek en klik vervolgens op ‘brief aanmaken’). Klik boven het tekstveld van de brief op ‘insert tags’.

In de module zie je dikgedrukt Velden en Tag.  Deze velden op de eerste pagina van de tagmodule zijn simple tags. Meer hierover vind je hieronder.

De dik gedrukte begrippen onder velden geven aan dat je hier op kunt klikken om een niveau dieper te gaan. Er liggen nog verwijzingen onder.
Gezien wij een veld zoeken wat in een offerte staat, klik je hier eerst op het woord ‘offerte’ (de term in Elements voor alle soorten producten).

Wanneer je hierop klikt, bent je één niveau dieper. Er staan weer velden (dieper niveau) en tags. De tags hebben geen dieper niveau. Deze staan wederom onderaan (scrollen).

Bij een aantal van deze tags zie je ook een waarde staan. Deze waarden komen uit de velden van de offerte, zodat je direct het resultaat van de tag kunt zien.
Je kunt op de tag klikken, deze wordt vervolgens ingevoerd in het tekstveld in de brief. Je kunt deze tag nu selecteren, kopiëren en in jouw standaardtekst plaatsen op de plek waar je deze wilt hebben.

Zo kan je steeds dieper het systeem in gaan.
Wanneer je bijvoorbeeld het e-mailadres van de adviseur van de hypotheek wilt opnemen zijn de volgende stappen in het tagsysteem nodig: offerte->adviseur->emailadressen->emailadres->adres.  Dit is dan de tag tussen blokhaken [offerte->adviseur->emailadressen->emailadres->adres].

Zelf een tag maken op basis van onze standaard tags? Klik hier voor meer informatie

Laatste update: 22 juni 2020