SPF record instellen

E-mailverkeer wordt steeds strenger gecontroleerd en sneller aangemerkt als spam. Hierdoor kan het zijn dat jouw e-mail niet aankomt bij de ontvanger. Om dit te voorkomen is het belangrijk om diverse beveiligingselementen toe te voegen, waaronder het SPF record.

SPF record instellen

Het SPF record moet door jouw e-mailbeheerder worden aangepast/ingesteld. Omdat Faster Forward jouw e-mailboxen niet beheert, is het voor ons niet mogelijk om dit voor je aan te passen.

Instellen bij DNS

Hieronder vind je een richtlijn om het spf record bij de DNS in te stellen:

Het volgende dient toegevoegd te worden als TXT record bij de DNS instellingen van het domein: a:mailout.fasterforward.nl

Dit kan er dan als volgt uitzien:

Hiermee geef je onze server (mailen vanuit mailout.fasterforward.nl) rechten om vanuit het domein te mogen mailen.

Let op: bovenstaande is een richtlijn. Het is aan de domeinbeheerder om de validiteit hiervan te beoordelen. Meer informatie hierover vind je op deze pagina of in dit artikel.

Voor controle of het record reeds juist ingesteld is, kan je de volgende site raadplegen: http://www.kitterman.com/spf/validate.html

Hostname of IP adres

Wanneer je gebruik maakt van a:mail.fasterforward.nl dan maak je gebruik van de hostname. Dit raden we je ten alle tijden aan, maar het is ook mogelijk om de IP-adressen te gebruiken. Hier kan je daar meer informatie over vinden.

Laatste update: 12 oktober 2022