1. Kennisbank
  2. Elements
  3. SMART
  4. Klanten filteren en contacteren met SMART

Klanten filteren en contacteren met SMART

Wil je commerciële kansen benutten? Bel of e-mail dan naar een klantselectie uit SMART in Elements. Zo maak je bijvoorbeeld beltaken aan voor de binnendienst, om klanten met een aflossingsvrije hypotheek te bellen. Zie hier nog 6 voorbeelden van handige klantselecties.

Wat kan ik met SMART?

SMART maakt slimme overzichten voor de adviseur of de binnendienst. Denk aan jongeren (familielid van een van je klanten) die bijna 18 worden. Wanneer je eerder al de hypotheek van de familie De Jong verzorgde, is het attent dat je ze nu ook attendeert op de eigen zorgverzekering van de bijna 18-jarige.

Daarnaast zie je welke dossiers incompleet zijn, zodat je deze actualiseert met de ontbrekende gegevens. Klanten zonder e-mailadres, maar met wel een telefoonnummer heb je dan ook gelijk inzichtelijk.

Ook kan je filteren op klanten met of juist zonder een bepaald product (maximaal 2 filters). Daarnaast filter je o.a. op datum, maatschappij, type product en offertestatus. Verschillende voorbeelden van slimme selecties:

• Klanten met een aflossingsvrije hypotheek
  • Klanten zonder inboedelverzekering
  • Klanten met een schadeverzekering, maar zonder aansprakelijkheidsdekking
  • Klanten met minstens één hypotheek, maar zonder opstalverzekering (zie voorbeeld hieronder)
  • Klanten met rechtsbijstand module A, maar zonder module B

Selecties uit PortefeuilleSignalen

Verder worden er signalen opgehaald uit PortefeuilleSignalen van De Nationale Hypotheekbond. Dit zijn mogelijkheden in jouw klantenportefeuille voor oversluiten, renteverlagingen, topafslagen, goedkopere ORV’s en verhuizers. Let op! deze selecties zijn alleen te op te halen wanneer je gebruik maakt van de hypotheekbond koppeling met Elements.

Waar vind ik SMART?

De SMART module vind je bovenin het menu balk onder het verrekijker icoon:

Indien je dit icoon niet ziet, heb je mogelijk de rechten niet hiervoor. Stuur hiervoor een e-mail naar support@fasterforward.nl

Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe je gebruik kunt maken van deze module.

Hoe werkt SMART?

1. Kies een selectie

Kies een van de beschikbare selecties door op de naam van de selectie te klikken of het groen trechter icoontje.

Let op! Het is niet mogelijk om een selecties op maat te maken. Indien je een selectie met bepaalde informatie mist, kun je deze altijd insturen als wens naar support@fasterforward.nl.

2. Filter binnen de selectie

Stel de gewenste filter in aan de linkerzijde en klik vervolgens op de knop ‘filter selectie’.

In de SMART module kun je binnen elke selectie ook eenvoudig filteren, zoeken op gevulde cellen, lege cellen of een specifiek (deel van een) woord.

Daarnaast kun je binnen de selectie kolommen ook filteren. Om bijvoorbeeld te filteren op een bepaalde postcode:

3. Kies een actie

Wanneer de gewenste selectie gemaakt is, kun je vervolgens een actie daarop uitvoeren. Hierbij heb je de keuze uit de volgende selecties:

Selecteer de gefilterde selectie door op het witte vlak linksboven te klikken. Hiermee worden alle regels geselecteerd. Indien gewenst kan je ook een losse regel uitsluiten door op het witte vlak links in de regel te klikken.

Klik vervolgens op de gewenste actie knop boven de selectie, bijvoorbeeld ‘maak taken’ en vul alle velden in voor het aanmaken van de taken.

Wanneer je klikt op ‘Taken maken’ wordt je er nog op geattendeerd op de actie die je gaat uitvoeren. Hier dien je te bevestigen dat je de actie daadwerkelijk wilt uitvoeren.

Historie van acties

In de SMART module vind je 2 tabbladen, 1 met selectie en 1 met historie. In het tabblad ‘Historie’ zie je welke acties er op een bepaalde selectie is uitgevoerd, door wie en wanneer.

Laatste update: 20 maart 2023