1. Kennisbank
  2. Elements
  3. Communicatie
  4. Bijlage aan een e-mail toevoegen

Bijlage aan een e-mail toevoegen

Wil je een bestand of een document meesturen als bijlage van een e-mail?Sleep dan je bestand(en) naar het veld links in je scherm. Je kan ook op het veld klikken en de bijlage vervolgens selecteren op je computer.

Let op: een te verzenden e-mail mag maximaal 25MB zijn, dit is inclusief bijlage. Een e-mail bevat echter altijd meer data dan alleen de bijlage. Houdt daar dus rekening mee bij het opstellen van een e-mail.

Bijlagen koppelen aan het dossier

Wanneer je een e-mail met bijlagen verstuurt, kun je deze bijlagen direct koppelen aan het dossier. Vink hiervoor het selectievakje onder het ‘bijlagenveld’ aan.

Bijlagen vanuit dossier toevoegen aan een e-mail

Bijlage(n) vanuit het dossier toevoegen, kan middels de knop ‘Documenten uit dossier toevoegen’.

Vink in het onderstaande scherm de bijlage aan en kies de juiste map, categoriegroep, categorie, de omschrijving en eventueel het product.

Bijlage aan een ander dossier toevoegen

Het kan zijn dat je een bijlage uit een eerdere e-mail uit een ander dossier wil koppelen aan een nieuwe e-mail. Dat is mogelijk door deze eerdere bijlage aan het klembord toe te voegen. Open de e-mail en klik achter de bijlage op het icoontje ‘aan e-mail klembord toevoegen’.

Wanneer deze is toegevoegd verschijnt rechts bovenin bij de paperclip een nummer dat het aantal items weergeeft dat nog op het klemborg staat.

Middels de knop ‘Plak vanuit klembord’ wordt deze bijlage aan de e-mail toegevoegd.

Bijlagen koppelen aan dossier wanneer je niet vanuit het dossier mailt

Je kunt de bijlage(n) ook koppelen aan een dossier, wanneer je niet vanuit het dossier gemaild hebt. Klik hiervoor op de knop ‘Koppel alle bijlagen’ in een e-mail.

Vink vervolgens de gewenste selectievakjes aan om de e-mail te koppelen.

Laatste update: 18 mei 2020