1. Kennisbank
  2. E-mail
  3. Mogelijkheden e-mail
  4. Wachtwoord e-mailbox wijzigen

Wachtwoord e-mailbox wijzigen

Indien je wachtwoord op de server gewijzigd wordt, dient deze ook in Elements gewijzigd te worden, zodat de verbinding niet uitvalt. Het wachtwoord van de e-mailbox die bij jou staat ingesteld als standaard e-mailbox kan je zelf wijzigen. Via ‘Mijn instellingen’ kan je zien welke standaard e-mailbox bij jou staat ingesteld.

Wachtwoord standaard e-mailbox wijzigen

Je kunt het wachtwoord als volgt wijzigen:

1. Ga hiervoor naar de E-mailmodule
  2. Klik op de 3 streepjes rechts van ‘E-mailboxen’
  3. Klik vervolgens op ‘Wachtwoord wijzigen’
  4. Vul eerst het huidig wachtwoord in en dan tweemaal het nieuwe wachtwoord
  5. Klik op opslaan

Indien er een wachtwoord gewijzigd is van een e-mailbox wat niet jouw standaard e-mailbox is dan dient dit wachtwoord gewijzigd te worden via de e-mailmanager. Hiervoor dien je rechten te hebben.

Wachtwoord wijzigen bij office365

Indien het wachtwoord bij office365 gewijzigd is moet eerst de authenticatie ingetrokken worden in Elements om daarna opnieuw te authenticeren met het nieuwe wachtwoord.

1. Ga hiervoor naar de E-mailmodule
  2. Klik op de 3 streepjes rechts van ‘E-mailboxen’
  3. Klik vervolgens op ‘Toegang Office365 intrekken’
  4. Daarna op ‘Opnieuw authenticeren’

Laatste update: 7 december 2022