1. Kennisbank
  2. Elements
  3. Mijn instellingen
  4. Bepaal je eigen instellingen en wijzig je wachtwoord
  1. Kennisbank
  2. Elements
  3. Tips en tricks
  4. Bepaal je eigen instellingen en wijzig je wachtwoord

Bepaal je eigen instellingen en wijzig je wachtwoord

Wist je dat het mogelijk is om zelf bepaalde instellingen en persoonlijke voorkeuren te beheren in ‘Mijn Instellingen’?

Mijn instellingen vind je helemaal rechts als snelkoppeling boven in het menu.

Bij ‘Mijn instellingen’ kan je de volgende zaken zelf regelen en beheren:

• API koppelingen op gebruikersniveau kunnen hier ingetrokken worden:
    api
  • Autosave instellen voor e-mail. Ga hiervoor naar het tabblad ‘instellingen’. Vervolgens vind je de autosave-instelling onder het tabblad ‘overige’.
    autosave

Wachtwoord wijzigen

Zelf wijzigen

Om je eigen wachtwoord te wijzigen, moet je eerst je oude wachtwoord invoeren. Vervolgens kun je een veilig wachtwoord laten genereren door Elements. Zo heb je een wachtwoord dat vrijwel niet te raden valt.

Beheerder wijzigt voor een andere gebruiker

Als beheerder (Multi-user) van een Elements omgeving is het mogelijk om het wachtwoord van een gebruiker te wijzigen of te resetten. Dit kan de beheerder als volgt doen:

• Ga naar ‘Beheer – Organisatie & personen’
  • Zoek jouw collega via personen op en klik op het tabblad Login- en systeeminstellingen. Let op: soms staat een collega dubbel in Elements. Je dient de persoon te kiezen waaronder het gebruikersaccount staat ingesteld. Dit is te zien onder het tabblad Login- en systeeminstellingen.
  • Klik op Genereer veilig wachtwoord
  • Je kan dan een SMS sturen naar de gebruiker met daarin het nieuwe wachtwoord. Dat is veiliger doordat je een andere communicatiekanaal gebruikt (naast Elements). Dit doet je door ‘verstuur sms naar gebruiker’ aan te vinken, het mobiele nummer in te vullen en vervolgens te kiezen voor ‘Wijzig wachtwoord’ De gebruiker wordt na inloggen direct gevraagd om een nieuw wachtwoord aan te maken.
Laatste update: 27 juli 2022