1. Kennisbank
  2. Elements
  3. Mijn instellingen
  4. Bepaal je eigen persoonlijke instellingen
  1. Kennisbank
  2. Elements
  3. Tips en tricks
  4. Bepaal je eigen persoonlijke instellingen

Bepaal je eigen persoonlijke instellingen

Binnen Elements is het mogelijk om zelf bepaalde instellingen en persoonlijke voorkeuren te beheren in ‘Mijn Instellingen’. Zo kan je onder andere je wachtwoord en jouw handtekening wijzigen.

Mijn instellingen

Mijn instellingen vind je helemaal rechts als snelkoppeling boven in het menu.

Bij ‘Mijn instellingen’ kan je de volgende zaken zelf regelen en beheren.

Wijzigen wachtwoord

Hier lees je meer over het wijzigen van jouw wachtwoord voor Elements.

Standaard instellingen

Onder jouw gebruikersaccount kan je diverse standaard instellingen aanpassen. Zo kan je de volgende zaken aangeven:

• Taal: in welke taal Elements moet staan
  • Startpagina login: op welke pagina je uit moet komen na het inloggen in Elements
  • Startpagina dossier: waar je in het dossier uitkomt als je een dossier opent
  • Toon dossier wizard: het wel of niet tonen van de dossierwizard
  • Standaard mailbox: de e-mailbox die automatisch wordt geselecteerd bij het opstellen van een e-mail. Indien hier geen e-mailadres staat ingesteld dan komt er een uitroepteken bij het icoon (envelop) van de e-mailmodule te staan
  • E-mail kolomweergave: hiermee kan je aangeven of de e-mails in de e-mailmodule in de kolomweergave of lijstweergave getoond moeten worden
  • Standaard kantoor: het standaard kantoor waar je onder valt

QR code app

Als je de Faster Forward On Route app wilt instellen en gebruiken, dien je bij het eerste keer instellen de QR code te scannen. Deze QR code is zichtbaar onder Mijn instellingen. Zodra je de QR code hebt gescand, verdwijnt deze uit het scherm.

Het wijzigen en/of toevoegen van jouw (standaard) handtekening

Over het wijzigen of het toevoegen van jouw handtekening kan je hier meer lezen.

Het koppelen van de Google of Outlook kalender

Hier lees je meer over het koppelen van de Google kalender. Hier lees je meer over in het instellen van de kalendersynchronisatie bij de Outlook kalender.

Instellen autosave en notificaties e-mail

Onder het tabblad Instellingen – Overige kan je de autosave voor documenten en e-mails instellen. Hier kan je ook de e-mailnotificaties instellen.

E-mailadressen automatisch prefillen bij e-mailen vanuit klantdossier

Wanneer je een e-mail opstelt vanuit het dossier kan je het zo instellen dat de e-mailadressen van de ontvanger automatisch gevuld worden met het e-mailadres van de eerste aanvrager en partner. De e-mailadressen moeten dan wel het type Algemeen hebben. Dit gebeurt alleen bij het opstellen van een nieuwe e-mail. Deze optie kan je beheren via Mijn instellingen – Instellingen – Overige. Bij ‘Ja’ worden de e-mailadressen automatisch ingevuld. Bij ‘Nee’ blijft het veld ‘Aan’ leeg bij het opstellen van de e-mail. Deze moet je dan handmatig vullen.

Instellen van de timer

Het is mogelijk om automatisch tijd te registeren in een dossier. Hiervoor kan je de timer instellen. Dit kan je instellen onder het tabblad Instellingen – Overige. Hier lees je er meer over.

Het tonen van (systeem)registraties

Onder het tabblad Overige kan je ook instellen hoeveel registraties je op de pagina wilt zien en of je systeemregistraties standaard wel of niet wilt tonen.

Persoonlijke API koppelingen intrekken

API koppelingen op gebruikersniveau kunnen ingetrokken worden op het tabblad Algemeen onder accestokens.

Laatste update: 1 maart 2024