Facturenoverzicht

Vaak heb je meerdere facturen bij meerdere klanten. In het facturenoverzicht vind je hiervan een overzicht terug, zodat je in één oogopslag alle facturen en bijbehorende status kunt zien. Ook kan je vanuit het facturenoverzicht meerdere facturen tegelijk versturen of de status ervan aanpassen.

Facturenoverzicht

Indien je graag een overzicht wilt van alle facturen ga je hiervoor naar Financieel in het menu. Onder het kopje Facturatie vind je Facturenoverzicht, door hierop te klikken krijg je onderstaande overzicht:

Door gebruik te maken van de filters, bovenin het scherm, kan je het overzicht naar wens maken.

Acties uitvoeren

Daarnaast is het mogelijk om een actie uit te voeren met geselecteerde facturen. Facturen selecteer je door deze aan te vinken in de eerste kolom.
Klik vervolgens op ‘Acties’ om een van de volgende acties uit te voeren voor de geselecteerde facturen:

• Alles printen
  • Selectie printen
  • Selectie salderen
  • 01 Geselecteerde facturen goedkeuren en boeken
  • 02 Geselecteerde facturen e-mailen naar de klant
  • 03 Geselecteerde facturen op betaald zetten
  • 04 Selectie is afgedrukt
  • 05 TP-incasso: Geselecteerde facturen eerste herinnering versturen
  • 06 TP-incasso: Geselecteerde facturen tweede herinnering versturen
  • 07 TP-incasso: Geselecteerde facturen derde herinnering versturen
  • 08 TP-incasso: Facturen uitbetaald

Symbolen facturenoverzicht

• Boekje: factuur is geboekt
  • Stopteken: factuur wordt niet verzonden naar klant (TP incasso). De factuur wordt wel altijd aangemaakt.
  • Uitroepteken: factuur kan niet weggeboekt worden

Excel

Het is mogelijk dit overzicht te exporteren naar Excel. Dit doe je door middel van het Excelteken wat naast het refreshsymbool staat.

Controlerapportage

De facturatie controlerapportage vind je onder Financieel – Facturatie. Hier is het wederom mogelijk om de facturen te filteren, maar is het niet mogelijk acties uit te voeren. Hier heb je de mogelijkheid om het overzicht naar Excel te exporteren of uit te printen.

Laatste update: 2 november 2022