1. Kennisbank
  2. Facturatie
  3. Facturatie
  4. TP incasso factuur wel boeken, niet versturen

TP incasso factuur wel boeken, niet versturen

Er kunnen verschillende redenen zijn om een factuur wel te willen boeken ten behoeve van de financiële administratie maar dat het niet gewenst is deze naar de klant te versturen.

Dit kun je op verschillende manieren in Elements aangeven.

  1. In het linkerdeel van de productkaart van de verzekering
  2. Tijdens het prolongeren via het rekenmachientje

Aangeven in de productkaart

Dit doe je door in het linkerdeel van de productkaart de gewenste manier van factureren aan te geven. Hier kun je voor de optie ‘nooit’ kiezen indien de factuur nooit naar de klant verzonden dient te worden.

Aangeven in de batch

In de controlelijst worden posten waarbij bovenstaande reeds ingesteld is aangegeven met een Stop-teken.

Indien je tijdens het verwerken van de batch een post tegenkomt waarvan je eenmalig de factuur niet wilt verzenden geef je dit door via het rekenmachientje. Klik op het rekenmachientje en geef aan dat er geen factuur verzonden dient te worden.

Let op! Er wordt vervolgens via een pop-up gevraagd of je dit door wilt voeren voor alle onderdelen van het pakket kies hier voor ‘Annuleren’ wanneer het alleen de post betreft die je geselecteerd hebt.

Verwerk vervolgens de batch verder zoals je gewend bent door het aanmaken van de boeking en deze om te zetten naar factuur.

Wel of niet verzonden terugzien

Via verschillende manieren is terug te zien of de factuur verzonden is naar de klant, namelijk

  • In de batch: zoals hierboven beschreven zie je in de batch een stop-teken wanneer er in de polis gekozen is voor ‘geen factuur’.
  • In de boeking: gezien de boeking natuurlijk wel gemaakt wordt, vind je deze terug onder ‘TP incasso boekingen’ in het dossier. Ook daar zie je wederom een stop-teken om aan te geven dat deze factuur niet verzonden wordt naar de klant.
  • In de factuur: desondanks wordt de factuur altijd wél aangemaakt en is deze terug te vinden in het dossier in het tabblad ‘facturen’. Wanneer de factuur geopend wordt, zie je dat er ‘nee’ staat achter het kopje ‘Verzenden’. Dit kun je ten alle tijden aanpassen indien het achteraf toch gewenst is om de factuur naar de klant te versturen.
Laatste update: 7 december 2022

Was deze informatie nuttig?

top