Stornering verwerken

Beschikbaar in: eBlinqx Compleet, Verzekering Provincaal, Hypotheek Totaal

Na het incasseren kan het zijn dat een factuur gestorneerd wordt. Deze staat dan wel in de bank geboekt en dient terug opengezet te worden. In dit artikel lees je hoe je een storno kan verwerken.

Hiervoor ga je terug naar het bankboek via Financieel – Boeking invoeren. Je opent een nieuw boekstuk, vult bij de regel voor grootboekrekening 1200 debiteuren in, enter door naar relatie. Kies de betreffende debiteur door een deel van zijn naam in te typen. Enter nu door naar bedrag en zoek met F6 naar openstaande posten.

Het scherm wat nu verschijnt heeft een mogelijkheid om stornering aan te vinken. Vink deze aan en klik op zoeken. Nu zie je alle posten die gestorneerd kunnen worden. Eventueel is het zoekresultaat te verfijnen door de omschrijving te vullen met rekeningnummer.

Het bedrag dat gestorneerd moet worden, kan met een – ervoor ingevuld worden. Dan klik je op enter. Het bedrag wat je wilt storneren komt rechts te staan. Vervolgens sla je op met het opslaanicoon. Ook de boeking sla je op met het opslaanicoon.

Het bankboek wordt nu op 0,00 gezet en de post voor debiteur komt weer open te staan.

Laatste update: 8 juli 2024

Was deze informatie nuttig?

top