1. Kennisbank
  2. Elements
  3. Facturatie
  4. Urenregistratie vanuit dossier

Urenregistratie vanuit dossier

Wat instellen voor de facturatie van uren?

Wanneer u tijd registreert in het dossier kan aan die registraties een waarde worden gehangen. Daarvoor zijn een aantal stappen nodig:

• Bij de registraties dient facturabel aangevinkt te zijn.
  • Er dient een keuze gemaakt te worden of er op basis van activiteit of de uurprijs van de medewerker voor deze activiteit gefactureerd wordt. En ingericht.
  • Factuur template moet ingericht worden met specificaties
  • Faster Forward zet het tabblad ‘Urenfacturatie’ aan.

Om dit in te stellen heeft u wel beheerrechten nodig in Elements. Het is mogelijk dat wij dit voor u inrichten, stuur daarvoor een opdracht naar support@fasterforward.nl

Prijs instellen

1. Uurtarief werknemer

Op basis van het uurtarief zoals ingeregeld onder ‘Mijn instellingen’ van de gebruiker. Hier is per activiteit type een uurtarief in te richten, of door middel van een algemene instelling, in één keer voor alle activiteiten.

Mijn instellingen -> instellingen -> activiteit kosten

2. Uurtarief product

Op basis van de verkoopprijs zoals ingeregeld bij het betreffende product dat gekoppeld zit aan de activiteit waarop geboekt is.

Producten -> productbeheer -> tabblad producten -> zoek op productnaam -> klik op product -> tabblad Inkoop/verkoop -> vul hier de groene velden in en de verkoopprijs

Koppel het product aan een activiteit.

3. Setting

Een algemeen uurtarief voor de gehele Elements omgeving. Deze instelling wordt door Faster Forward gedaan. Geef uw algemeen uurtarief door via een e-mail naar support@fasterforward.nl

Factuur template met specificaties

Voor het instellen van de factuur template gaat u naar Beheer -> Documenttemplate manager

Maak een kopie van de reeds bestaande factuur template.

Voeg een blok “Specificatie’ toe indien niet aanwezig. Zet hier onderstaande tags in:

Open het tabblad ‘Instellingen factuurregels’ stel deze in. Vervolgens naar ‘Instellingen factuurspecificaties’ en stel daar de gewenste gegevens in.

Tabblad ‘Urenregistratie’ in het dossier

Wanneer er facturabele uren zijn geregistreerd staan deze in dit overzicht. Maak een keuze voor Verkoopprijs op basis van activiteit of persoon, kies de template en eventueel meer filters. Selecteer de uren die op de factuur moeten komen. Nu verschijnt de knop ‘Factuur aanmaken’. Klik daarop en u komt in de factuur. Na controle van betaalwijze, enzovoort.. slaat u de factuur op. De factuur met specificatie van de activiteiten wordt aangemaakt.

Laatste update: 17 oktober 2018