1. Kennisbank
  2. Dossier
  3. Documenten
  4. Documenten automatisch censureren

Documenten automatisch censureren

Beschikbaar in: eBlinqx Compleet, Verzekering Provinciaal, Hypotheek Totaal (niet beschikbaar in Elements)

Sommige documenten moet je zonder pasfoto en BSN naar geldverstrekkers sturen. Denk aan paspoorten en identiteitsbewijzen. Deze kunnen gemakkelijk automatisch gecensureerd worden, zodat je dit niet meer handmatig met de PDF-bewerker hoeft te doen. Dit scheelt tijd. Let op: deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor eBlinqx.

Instellen welke documenten automatisch gecensureerd moeten worden

In de module ‘Soort documenten beheer’ staan alle soort documenten. Hier kan je per soort document aangeven of deze automatisch gecensureerd moet worden bij het uploaden in eBlinqx. Dit doe je door te klikken op het wijzigingsicoon achter het betreffende document. Vervolgens vink je ‘Automatisch censureren bij toevoegen’ aan of uit. Wanneer je het aanvinkt, wordt het document automatisch gecensureerd bij toevoegen.

Moment van automatisch censureren

Documenten worden automatisch gecensureerd bij het uploaden van het document in eBlinqx. Dit kan op diverse plekken zijn, bijvoorbeeld:

• Koppelen vanuit een e-mail
  • Uploaden vanuit Digimap
  • Koppelen aan een stuk
  • Stukkenlijst samenvoegen
  • Ontvangen via HDN
  • Toevoegen via het tabblad Documenten
  • Via de API
  • Documenten koppelen vanuit inbox scan

Documenten die via Uwkluis worden gekoppeld aan het stuk worden niet automatisch gecensureerd.

BSN en pasfoto gecensureerd

Bij het automatisch censureren wordt het BSN en de pasfoto zwart gemaakt.

Origineel document

Het originele document met daarin de pasfoto en het BSN nog zichtbaar wordt opgeslagen onder het tabblad Documenten. Zo heb je zowel het gecensureerde document als het originele document in het dossier staan.

Handmatig een document automatisch laten censureren

Het kan gebeuren dat je documenten hebt waarvan je niet standaard wilt instellen dat deze gecensureerd worden, maar dat je dit in een enkel geval wel wilt doen. Het is dan mogelijk om het automatisch censureren handmatig op te starten. Hiervoor ga je in het dossier naar tabblad Documenten. Hier zoek je het betreffende document op en klikt op het wijzigingsicoon. Via de knop ‘Automatisch censureren’ kan je het BSN en de pasfoto zwart te maken. Let op: via het pijltje naast deze knop kan je ervoor kiezen om het originele bestand te behouden. Klik je direct op ‘Automatisch censureren’ dan wordt het origineel niet behouden.

Wanneer eBlinqx bezig is met het automatisch censureren komt op de knop ‘Bezig met censureren’ te staan. Deze kan je dan niet meer aanklikken.

Laatste update: 16 oktober 2024