Debiteur aanmaken

Het aanmaken en instellen van een debiteur in Faster Forward Elements kan op twee manieren:

In Financieel:

U gaat naar Financieel -> Debiteurenonderhoud. U krijgt nu een keuze om een organisatie of een persoon aan te maken als debiteur. U kunt nu een nieuw persoon/organisatie aanmaken of zoeken op een bestaande relatie.

Vervolgens krijgt u een overzicht waarin u een relatie op kunt voeren met NAW gegevens. Daarnaast geeft u aan welke subadministraties er geselecteerd moeten worden voor deze relatie onder het tabblad detail. U vinkt daar onder categorie leverancier/klant aan. U vinkt bijvoorbeeld “debiteur” aan als het gaat om een debiteur. Zodra u de subadministratie aanklikt krijgt u aan de rechterkant opties erbij. Hierin kunt u de geselecteerde subadministratie verder specificeren.

Debiteur-aanmaken

Als u de specificaties heeft gevuld kunt u de relatie opslaan door middel van het groene vinkje links bovenaan. Er wordt een relatienummer ofwel debiteurennummer aangemaakt.

In dossier:

Om de integratie tussen de financiële administratie en het CRM dossier nog makkelijker te maken, is het mogelijk om in het dossier de administratie relaties uit het betreffende dossier in te zien of aan te maken. Het overzicht vindt u in het dossier onder het tabblad Financieel -> Relatie.

Aanmaken in het dossier gaat als volgt:

U gaat naar het tabblad Partijen en objecten, klikt op de persoon of organisatie die als debiteur ingericht wordt. U komt dan in het tabblad ‘Detail’, daar vinkt u debiteur aan en slaat deze pagina op. Er komt nu een tabblad ‘Financieel’ bij. Om de communicatie over een bepaalde debiteur of crediteur eenvoudiger te maken wordt er een administratie relatienummer (debiteurennummer) aangemaakt door het systeem. Het nummer is zichtbaar onder het tabblad ‘Financieel’ en is ook beschikbaar als tag zodat het nummer in de correspondentie gebruikt kan worden.

Vervolgens kunt u de subadministratie verder specificeren en invullen met rekeningnummer. Na opslaan kan de mandaat gegenereerd worden voor incasso’s.

Laatste update: 17 oktober 2018