Dossierhistorie

In een dossier kan je de dossierhistorie teruglezen. Op deze manier kan je terugzien welke personen het dossier hebben ingezien en bij welke partijen er gegevens over de klant zijn opgehaald.

Dit kan via het dossier – hamburgermenu in header – dossierhistorie.

In de dossierhistorie kan je verschillende informatie terugvinden.

Personen die het dossier ingezien hebben

Hier kan je zien wie het dossier hebben geopend en wanneer de persoon voor het laatst in het dossier is geweest (laatste sessie).

Informatie opgehaald bij andere partijen

Hier kan je zien of er informatie is opgehaald bij andere partijen.

RDW

Wanneer je in een schadeverzekering het kenteken van een auto opvoert en vervolgens klikt op ‘voertuiggegevens’ ophalen, worden alle gegevens bij het RDW opgehaald. Dit wordt vervolgens in de dossierhistorie getoond.

De Nationale Hypotheekbond

Ditzelfde geldt wanneer je via het tabblad ‘Berekeningen’ een actie uitgevoerd hebt. Zowel de woningwaarde check als het berekenen van de maximale hypotheek worden weergegeven in de dossierhistorie.

Adresgegevens ophalen
Wanneer je persoonsgegevens naar een externe bron stuurt, ben je volgens de AVG wetgeving verplicht om dit vast te leggen. Dit is het geval bij het ophalen van adresgegevens nadat je een postcode hebt ingevuld. Daarom wordt deze actie vastgelegd in de dossierhistorie bij het aanmaken van een nieuw klantdossier en wanneer dit gebeurt in een bestaand dossier.

zkr.

Via zkr. is het mogelijk om klanten te identificieren en verifieren. Wanneer je deze acties via zkr. in gang hebt gezet, wordt dit ook getoond in de de dossierhistorie.

Laatste update: 9 mei 2023