HDN codes aanmaken

Voor het herkennen van het product wanneer het advies binnenkomt via jouw adviespakket dient de HDN deelmijtype en HDN leningmijtype gevuld te worden.

Deze codes staan vaak al in de drop down. Indien dit niet het geval is, dient deze aangemaakt worden.

Hiervoor ga je naar Producten – productcodesonderhoud. Kies het tweede tabblad ‘Code manager’. Daarna selecteer je Hdncodedeelmijtype en klik je op het plus icoon, vul hier de gegevens in en klik op opslaan.

De codes zijn te vinden op de HDN website (via Tools – HDN beheer tool).

Voorbeeld voor het invullen van de velden:

• Code: AA001
  • Naam: ABN AMRO Annuïteiten hypotheek
  • Waarde: AA001 ABN AMRO Annuïteiten hypotheekhdn code

Voor elk type hypotheek dient een codedeelmij aangemaakt te worden (annuitaire, aflossingsvrij, enz).

Hetzelfde doe je voor de Hdncodeleningmijtype. Dit is een waarde voor de categorie, dus bijvoorbeeld de Woninghypotheek.

Laatste update: 22 juni 2020