Ockto koppeling

Klantgegevens op een snelle, veilige manier verzamelen en delen: het kan dankzij de koppeling tussen Faster Forward Elements en de mobiele applicatie Ockto. Hiermee blijft er voor u meer tijd over voor het geven van een goed advies op basis van volledige, actuele gegevens.

Wat is Ockto?

Ockto is dé online methode om data te verzamelen voor consumenten die een financieel product willen afsluiten. De oplossing zorgt ervoor dat de consument snel en simpel financiële informatie over zijn huishouden kan verzamelen en met zijn adviseur, bank, hypotheekverstrekker of andere financiële dienstverlener kan delen.

Hoe werkt de koppeling Elements met Ockto?

Als adviseur maakt u een online klantportaal (de Digimap) aan in Elements. Vanuit de Ockto app scant uw klant in zijn Digimap een QR-code met zijn mobiele telefoon. De app kan door de klant worden gedownload in de Apple App Store of de Google Play Store.

De app stuurt de klant nu rechtstreeks naar de betreffende website, zoals belastingdienst.nl. Vervolgens logt de klant in met zijn DigiD. Nadat de gegevens zijn verzameld met de Ockto app maakt de klant de keuze om dit met u te delen.

Via een beveiligde verbinding ontvangt u de data vervolgens in Elements. Vanuit hier stuurt u deze direct door naar de gewenste adviesapplicatie.

Ga hiervoor in het dossier naar het tabblad Export -> selecteer uw adviesapplicatie (Figlo of Adviesbox) -> geef hier aan vanuit welke bron u de klantgegevens wilt exporteren, de klant gegevens vanuit Ockto of de gegevens uit Elements.

ockto

Nadat u het advies heeft gemaakt en teruggestuurd naar Elements worden de klantgegevens in Elements geüpdatet.

Let op! De Ockto koppeling werkt alleen bij nieuwe klanten en niet bij bestaande klanten die al eerder naar Adviesbox of Figlo geëxporteerd zijn.

Om welke data gaat het?

Ockto verzamelt gegevens over gezinssamenstelling, inkomsten, uitgaven, pensioen, bezittingen, schulden en diverse documenten. Dit doet de app onder andere via de websites van de Belastingdienst, het UWV, mijnpensioenoverzicht.nl en Mijn Overheid. Bovendien is er sprake van brondata. Informatie wordt verzameld bij betrouwbare bronnen zoals de Belastingdienst of het UWV. De informatie klopt dus altijd en wordt veilig uitgewisseld volgens de meest recente standaarden. Uw klanten verzamelen zelf de informatie die ze nodig hebben en kunnen dit digitaal met u delen via de Ockto app. Gegevens zijn direct beschikbaar in uw adviessoftware. U hoeft dus geen gegevens meer over te typen. Hierdoor bespaart u veel tijd.

Documenten

Wanneer u de documenten vanuit Ockto naar Elements stuurt kunt u deze in het dossier terugvinden onder het tabblad documenten.

Let op! Gezien de documenten geen naam mee krijgen vanuit Ockto heten deze ‘pdf.pdf’, de omschrijving van het document kunt u zelf naar wens aanpassen door op het wijzigen icoon te klikken achter het document.

Hoe maak ik gebruik van de koppeling?

Wilt u gebruikmaken van de koppeling? Neem dan contact op met Ockto via hun website: www.ockto.nl

Beschikt u al over de Ockto app? Stuur dan een e-mail naar support@fasterforward.nl

Laatste update: 31 oktober 2018