1. Kennisbank
  2. Verzekeringen
  3. Producten
  4. Schademelding aanmaken en verwerken

Schademelding aanmaken en verwerken

Wanneer er een schademelding binnenkomt, kun je deze direct in het klantdossier verwerken.

Aanmaken schademelding

1. Ga naar het desbetreffende product in het klantdossier;
  2. Klik in het snelmenu op ‘Schademelding aanmaken’ (of ga naar het tabblad ‘Schademelding’ en klik hier op + om een schade aan te maken.)

schademelding

Invoeren informatie schademelding

Voer vervolgens in de schadekaart alle informatie over de schademelding in. Wanneer je dit gedaan hebt, volg je de workflow om de schade verder af te werken.

Let op:

• De groene velden zijn verplichte velden;
  • Er dient altijd een contractdeel geselecteerd te worden, waar de schademelding aan gekoppeld dient te zijn. Dit is het rechter pakket onderdeel van de schadekaart.
    • De voorwaarde hiervan is dat de datum van de schademelding moet liggen tussen de start- en einddatum van het pakketonderdeel.

schademelding2

Start de workflow voor schademelding niet automatisch op? Neem dan contact op met support@fasterforward.nl.

Het is mogelijk om onder de schademelding documenten te uploaden. Hier kan je aangeven of dit het primaire schadedocument moet worden:

Het primaire schadedocument wordt in de preview van de schademelding getoond. In de lijst met documenten onder de schademelding kun je vervolgens met de groene pin het primaire schadedocument aanpassen. Deze is dan altijd zichtbaar bij het openen van de schademelding. Wanneer je dit niet aanpast met de pin, blijft het eerst geüploade (of gekoppelde) document zichtbaar.

Partijen

Bij het toevoegen van een partij kan gekozen worden voor ‘kopiëren van bestaande relatie’. Dan heb je de mogelijkheid de gegevens van een bekend persoon uit Elements over te nemen. Er wordt geen link gelegd tussen de personen. De gegevens van de partij worden alleen gekopieerd en opgenomen in het schadedossier.

Let op: wanneer je gegevens van de partij in het schadedossier aanpast worden deze niet op alle plaatsen in Elements aangepast, maar exclusief in het schadedossier.

Laatste update: 11 mei 2020