1. Kennisbank
 2. Boekhouding
 3. Elektronisch bankieren
 4. Negatieve schadeboeking en verrekenen schade uitbetaling
 1. Kennisbank
 2. Verzekeringen
 3. Boekhouding en facturatie
 4. Negatieve schadeboeking en verrekenen schade uitbetaling
 1. Kennisbank
 2. Verzekeringen
 3. Schademelding
 4. Negatieve schadeboeking en verrekenen schade uitbetaling

Negatieve schadeboeking en verrekenen schade uitbetaling

In Elements is het mogelijk om een schadeboeking aan te maken en de schade uitbetaling te verwerken. Daarnaast is het ook mogelijk om een negatieve schadeboeking aan te maken en uit te betalen schades te verrekenen met openstaande facturen.

Negatieve schadeboeking/schadeboeking terugbetalen (alleen voor TP incasso)

Indien de klant het gehele schadebedrag of een deel hiervan terugbetaalt, kun je dit in Elements verwerken. Hiervoor is de knop “Terugbetaling verwerken” toegevoegd in de regel van een schadeboeking. De knop wordt zichtbaar zodra de schade is uitbetaald.

Wanneer er op de knop geklikt wordt, kom je in het scherm “Terugbetaling verwerken”.

Na het invoeren van alle velden wordt er een TP incassoboeking aangemaakt met een negatief bedrag. Een factuur wordt alleen aangemaakt indien er bij het invoeren aangegeven is dat er een factuur gewenst is.

Verrekenen schade uitbetalingen

Het is mogelijk om de uit te betalen schades te verrekenen met openstaande facturen. Dit via ‘Betalingen selecteren – Schades’. Dit is handig wanneer de partij waar de schade naar uitgekeerd wordt ook een klant van je is en deze een betalingsachterstand heeft.

Intern schadenummer gebruiken in boekhouding

In het SEPA-bestand (uitbetaling van schades) en in de boekstukregels wordt het interne schadenummer van het kantoor getoond (voorheen werd hiervoor het externe schadenummer van de maatschappij gebruikt).

Foutieve schadeboeking corrigeren

In het dossier is het mogelijk om een schadeboeking aan te maken. Het kan zijn dat deze foutief is aangemaakt. Hier lees je hoe je deze foutieve schadeboeking kunt corrigeren

Laatste update: 7 december 2022

Was deze informatie nuttig?

top