1. Kennisbank
  2. Verzekeringen
  3. Prolongeren
  4. Tussenpersoon incasso posten handmatig prolongeren

Tussenpersoon incasso posten handmatig prolongeren

Facturatie instellen

Indien een maatschappij de prolongatie niet via ADN/ Aplaza aanlevert kan je de prolongatie handmatig invoeren. Hiervoor dient de factuurinstelling in de productkaart op handmatig prolongeren ‘ja’ te staan en in het rechterdeel dient een prolongatiedatum ingevuld te zijn.
Lees hier meer over het instellen van de factuurinstellingen.

Voorbeeld: indien de prolongatiedatum gevuld is met 01-04-2019 is en de premietermijn ‘maand’ is de verwachting dat de volgende prolongatie 01-05-2019 moet zijn.

Handmatig prolongeren

Om handmatig te prolongeren ga je via de ADN inbox naar het tabblad ‘handmatig prolongeren’. Hier komen de posten naar voren die verwacht worden op basis van de factuur instellingen in de productkaart.

Indien alles van de post goed is, klik je achter de post op de groene pijl om deze te verwerken. Er wordt dan een TP incasso boeking en factuur aangemaakt.

De facturen vind je wederom terug in het facturenoverzicht en in het dossier in het tabblad TP incasso boekingen. Deze kunnen verder verwerkt worden, zoals hier wordt beschreven bij ‘Facturen verwerken‘.

Laatste update: 29 juni 2020