1. Kennisbank
  2. Dossier
  3. Mogelijkheden dossier
  4. Voorkeurstaal instellen in het dossier

Voorkeurstaal instellen in het dossier

Beschikbaar in: eBlinqx Compleet, Verzekering Provinciaal, Hypotheek Totaal

Het kan zo zijn dat klanten correspondentie liever in het Engels ontvangen. Het is dan handig om een voorkeurstaal in het dossier vast te kunnen leggen en dat workflows hierop reageren. Hieronder lees je hoe je dit kunt inregelen.

Voorkeurstaal instellen

De voorkeurstaal stel je per persoon in het dossier. Dit onder het tabblad CRM.

Bij het aanmaken van een persoon komt de taal standaard op Nederlands te staan. Wil je dit wijzigen dan klik je op het wijzigingsicoon. De beschikbare voorkeurstalen zijn Nederlands en Engels.

Er kan één voorkeurstaal per persoon opgegeven worden.

Uwkluis in voorkeurstaal

Uwkluis wordt getoond in de voorkeurstaal die staat ingesteld bij de persoon waaronder de Uwkluis is aangemaakt. Onder het tabblad Export – Uwkluis kan je zien welke persoon dit is. Zo komt Uwkluis automatisch in de voorkeurstaal te staan en hoef je dit niet handmatig in Uwkluis aan te passen. Dit is alleen bij de particuliere Uwkluis.

Tag

De voorkeurstaal is op te halen door middel van een tag. De beschikbare tags zijn:

Let op: als je gebruik maakt van de tag persoonrelaties dan wordt er geen duidelijk onderscheid gemaakt tussen eerste persoon en partner. Wil je dit wel dan kan je de specifieke eerste persoon of partner tags gebruiken of je voegt een (1) = eerste persoon of (2) = partner toe aan de tag.

Voorkeurstaal integreren in workflow

Workflows kunnen een voorkeurstaal onder een persoon aanmaken of reageren op de voorkeurstaal. Zo kan je ervoor zorgen dat bijvoorbeeld (concept) e-mails in het Engels worden klaargezet. Wil je de voorkeurstaal verwerkt hebben in jouw workflow? Stuur dan een e-mail naar support@fasterforward.nl. Een consultant zal de mogelijkheden met je bespreken.

Laatste update: 5 juli 2024