HDN foutmelding – VX bericht

Je wilt dat de verstuurde aanvraag aankomt bij de maatschappij. Dit kan je controleren onder het product – tabblad HDN. Hier kan je ook zien of je een VX bericht hebt ontvangen. Indien je deze ontvangen hebt, betekent dit dat er iets niet goed is in het uitgaande HDN bericht waardoor HDN een foutmelding geeft.

VX bericht downloaden

Om de foutmelding duidelijk in te zien kan je het beste het VX bericht downloaden. Ga hiervoor naar het product – tabblad HDN – klik op het download icoon achter het bericht:

Open vervolgens de download door deze naar een nieuw tabblad in jouw browser te slepen of door deze te openen in Wordpad.

Hieronder een voorbeeld van een VX bericht:

hdn2, vx2

De belangrijkste velden in dit bericht zijn ‘message1’ en ‘location’.

In het veld message1 wordt aangegeven wat er fout is, dit staat tussen aanhalingstekens. In het voorbeeld hierboven betreft het, het e-mailadres. Achter het e-mailadres is een spatie, dit wordt niet door HDN geaccepteerd.

Daarnaast staat er in het veld ‘location’ waar je de fout kunt vinden. In het voorbeeld hierboven betreft het, het e-mailadres van hypotheekgever 1.

De fouten dienen aangepast te worden in jouw adviespakket. Vervolgens kan je het advies opnieuw naar Elements sturen en via HDN naar de maatschappij versturen.

Laatste update: 12 oktober 2022

Was deze informatie nuttig?

top