Mutatiereden aanmaken

Indien je een nieuwe versie van een product aanmaakt, kies je hierbij een mutatiereden:

Nieuwe mutatiereden toevoegen

Indien de gewenste mutatiereden hier niet bij staat, is het mogelijk deze in je Elements omgeving toe te voegen.

1. Ga hiervoor onder ‘Beheer’ naar ‘Mutatiereden’. Hier vind je alle mutatieredenen en kun je een nieuwe mutatiereden aanmaken via het ‘plus-icoon’ linksboven in het scherm.

2. Nadat je de mutatiereden hebt aangemaakt, dient deze nog gekoppeld te worden aan een artikeltype. Klik hiervoor op het 2e tabblad ‘artikeltype’ en selecteer het artikeltype waar je de mutatiereden aan toe wilt voegen.

3. Selecteer hier je handmatig opgevoerde mutatie reden en klik op de blauwe pijl naar rechts om deze aan gekoppelde mutatieredenen toe te voegen.

4. Klik vervolgens op het ✔️-icoon linksboven om de wijziging op te slaan.

Laatste update: 2 november 2022