Schadeverzekering opvoeren

Een schadeverzekering opvoeren gaat via de branche direct vanuit het klantdossier. In het klantdossier maak je een schadeproduct aan. Dit doe je via de startpagina – nieuw product

Maatschappij

Hierin vul je eerst het linkerdeel inclusief maatschappij in. Indien de maatschappij nog niet bestaat, kan je hier lezen hoe je een nieuwe verzekeringsmaatschappij aanmaakt. Dit sla je op.

Polisonderdelen/producten aanmaken

Vervolgens kan je rechts de polisonderdelen aanmaken. Dit doe je als volgt:

1. Je klikt op de + bij (Pakket) onderdelen
  2. In het zoekveld ‘zoek op branche’ typ je de branche in of je klikt het dropdownmenu open en selecteert de branche. Vervolgens klik je ‘Kies branche’
  3. Nadat je de branche hebt geselecteerd, wordt de productnaam al deels ingevuld. Wanneer je bijvoorbeeld [0021] Auto selecteert, wordt als productnaam automatisch ‘Auto’ ingevuld. Je moet hier namelijk de specifieke productnaam van de maatschappij invullen (zie ook het i-icoon voor meer informatie). Bijvoorbeeld ‘All Risk Autoverzekering Aegon’.
  4. Hierbij 2 aandachtspunten:
    • de productnaam wordt in combinatie met de branche en de links gekozen maatschappij onthouden. Indien er een nieuw polisonderdeel wordt aangemaakt, zal deze automatisch gevuld worden. Indien er meerdere producten onder de branche zijn aangemaakt kan deze vanuit het dropdownmenu bij Anders, namelijk gekozen worden
    • Indien de maatschappij de productnaam meestuurt in het ADN bericht dan wordt deze automatisch overschreven door de productnaam die de maatschappij meestuurt
  5. Vervolgens vul je de rest in en sla je op. Let op, bij de volgende branches is het verplicht om ook een verzekerde aan te vinken:
    • Ongevallen en ziekte    010
    • Ongevallen    011
    • Ziektekosten    012
    • Arbeidsongeschiktheid    013
    • Aansprakelijkheid    060
    • Gewone aansprakelijkheid    061
    • Rechtsbijstand    090
    • Buitenland, reizen    600
    • Reis en annuleringsverzekeringen, excursies    601

Beheermodule

Heb je een productnaam toegevoegd die je wilt verwijderen? Navigeer dan in het menu rechtsboven naar ‘Beheer -> Productbeheer’. De Elements beheerder van jouw organisatie kan hier productnamen wijzigen en verwijderen.

Polisonderdeel aanmaken vanuit ADN module

Daarnaast is het mogelijk om een polisonderdeel aan te maken vanuit de ADN module. Bij het verwerken van een mutatie- of prolongatiebericht heb je de mogelijkheid om een polisdeel aan te maken. Let op! Dit kan alleen indien er al minstens één polis binnen een pakket in Elements aanwezig is. Elements kan dus niet een geheel nieuw pakket of polis aanmaken, alleen een bestaande uitbreiden.

Laatste update: 30 juni 2021