1. Kennisbank
  2. Hypotheken
  3. Hypotheek aanvragen
  4. Levensverzekering los aanvragen vanuit het adviespakket

Levensverzekering los aanvragen vanuit het adviespakket

Het is mogelijk om zelf in te stellen of een hypotheekaanvraag vanuit het adviespakket (AX bericht) ook een levensverzekering (LX bericht) aanmaakt in het klantdossier.

HDN aanvragen voor levensverzekeringen worden namelijk vanuit Elements verzonden. Om de levensverzekering niet dubbel in een klantdossier te ontvangen, is een instelling onder de maatschappij nodig. Met deze instelling bepaal je of een levensverzekering uit het AX-bericht bij een bepaalde deelnemer wel of niet wordt aanmaakt.

Instellen

Dit kun je aanpassen in de beheer-module bij “Organisaties en personen”. Volg hiervoor de volgende stappen:

1. Kies de maatschappij.
  2. Selecteer in het tabblad “Instellingen” rechts bij “HDN” de deelnemers bij wie de levensverzekering niet met het AX- bericht aangemaakt dient te worden.
    Standaard staan alle als deelnemer aangemerkte organisaties in de linker kolom bij “Beschikbare kantoren”. Deze deelnemers kunnen naar de rechter kolom “geklikt“ worden naar de “Gekoppelde kantoren“.

Wanneer er een AX-bericht (van elke willekeurige maatschappij) een levensverzekering bevat en de deelnemer in de rechter kolom staat onder de maatschappij van deze levensverzekering, wordt deze niet aangemaakt in het klantdossier.

Let op: De workflows dienen eventueel ook aangepast te worden om te werken met LX-berichten. Als je deze workflows wilt laten aanpassen, stuur dan een e-mail naar support@fasterforward.nl.

Laatste update: 5 augustus 2022