1. Kennisbank
  2. Dossier
  3. Mogelijkheden dossier
  4. Toevoegen van een persoon en wijzigen persoonsgegevens

Toevoegen van een persoon en wijzigen persoonsgegevens

Het kan gebeuren dat je een persoon wilt toevoegen of dat persoonsgegevens wijzigen. Het klantdossier wil je natuurlijk actueel houden. Indien je een persoon wilt toevoegen of wijzigen in een dossier ga je naar het tabblad ‘partijen & objecten’ in het dossier.

Persoon toevoegen of wijzigen

Toevoegen

Klik op het + teken achter het woord ‘Personen’ om een persoon toe te voegen. Vul vervolgens alle gegevens in en klik op opslaan. De persoon is nu toegevoegd aan het dossier.

Wijzigen

Mochten er nog wijzigingen of aanvullingen nodig zijn dan kan je deze wijzigen door op de naam van de persoon of het wijzigingsicoon te klikken.

Telefoonnummers en e-mailadressen toevoegen of wijzigen

Onder de kopjes ‘Telefoonnummers’ en ‘E-mailadressen’ kan je telefoonnummers en e-mailadressen toevoegen via het groene plusicoon. Middels het wijzigingsicoon kan je deze aanpassen. Via het rode kruisje kan je deze verwijderen. Ook kan je het type meegeven.

Adressen toevoegen of verwijderen

Onder het kopje ‘Adressen’ kan je adressen toevoegen of verwijderen. Wijzigen is in de meeste gevallen niet mogelijk. Bij het opvoeren van de gegevens wordt (meestal) gebruik gemaakt van het resultatenblok. Dit houdt in dat er ‘onder water’ een connectie wordt gelegd op alle plekken waar het adres wordt ingevuld. Wijzig je het adres op één plek dan wijzigt het adres ook op andere plekken. Hierdoor kan het adres op ongewenste plekken gewijzigd worden. Mocht je het adres willen wijzigen dan kan je het nieuwe adres toevoegen via het plusicoon. Het oude adres kan je, indien gewenst, verwijderen door middel van het rode kruisje. Je kunt pas een adres verwijderen als deze niet meer in een product of als standaard correspondentieadres geselecteerd staat. Ook kan je het adres niet verwijderen als deze als primair adres onder een persoon staat. Je ziet er dan een groen bolletje bij staan. Een andere manier op het adres te wijzigen is door een verhuizing op te voeren.

Bankrekeningnummers

Onder het kopje ‘Bankrekeningnummers’ kan je bankrekeningnummers toevoegen, wijzigen en verwijderen. Let op: de klant kan ook debiteur zijn met zijn eigen subadministratie. In deze subadministratie wordt het rekeningnummer niet automatisch gewijzigd. Om het rekeningnummer over te nemen zal je via Partijen & objecten moeten gaan naar het tabblad Financieel. Hier vindt je de oude IBAN en daarnaast de nieuw opgevoerde IBAN. Door te klikken op ‘overnemen’ en vervolgens opslaan komt de nieuwe IBAN in de subadministratie te staan.

Organisatie en gekoppelde personen opvoeren

Het is ook mogelijk om een organisatie toe te voegen. Dit doe je via het tabblad Partijen & objecten. Hier staat het kopje ‘Organisatie’. Middels het groene plusicoon kan je de organisatie toevoegen. Ook onder de organisatie kan je op bovenstaande manieren een telefoonnummer, e-mailadres en dergelijke toevoegen.

Hier lees je hoe je een persoon kunt koppelen aan de organisatie en hoe je om kan gaan met een particuliere klant die daarnaast ook een zakelijke klant is.

Instructiefilm

In onderstaande instructiefilm wordt uitgelegd hoe je een persoon aan een dossier toevoegt en persoonsgegevens wijzigt.

Laatste update: 1 december 2023

Was deze informatie nuttig?

top