1. Kennisbank
  2. Verzekeringen
  3. Producten verzekeringen
  4. Dekking toevoegen en instellingen wijzigen

Dekking toevoegen en instellingen wijzigen

Dekkingen voor verzekeringen kunnen op twee manieren worden toegevoegd.

1. Door een ADN bericht te verwerken waarin de maatschappij een nieuwe dekking stuurt voor de verzekering van je klant;
  2. Door deze handmatig toe te voegen in Elements.

In dit artikel leggen we beide mogelijkheden uit.

Dekkingen overnemen vanuit ADN

Zodra een verzekeraar mutaties naar jou toestuurt via ADN/Aplaza, dan komen deze binnen in de ADN inbox in Elements. Vanuit hier kan je deze automatisch verwerken in de juiste klantdossiers.

ADN verwerken zonder mutatievoorstellen

ADN verwerken met mutatievoorstellen

Handmatig een dekking toevoegen

Als je nog geen verzekering hebt toegevoegd in een klantdossier, lees dan eerst de Case Schadeverzekeringen over het aanmaken van een verzekering.

Tijdens het aanmaken van de polis, maak je een dekking aan door in de pop-up op het groene ➕-icoon te klikken. Maak hier de gewenste dekkingen aan en klik op opslaan.

Dekking toevoegen als je werkt met mutatievoorstellen

ℹ️ Als je werkt met mutatievoorstellen, maak je voor een bestaande verzekering een extra (nieuwe) dekking aan door op het koffertje bij de verzekering te klikken. .

Volg vervolgens de instructies over het aanmaken van een mutatievoorstel:

Mutatievoorstel aanmaken

Instellingen overnemen of toevoegen

Omdat nieuwe dekkingen soms op verschillenden en/of onvolledige manieren worden aangeleverd door maatschappijen, kun je zelf instellen hoe je nieuw ontvangen dekkingen verwerkt in Elements. Deze instellingen gelden niet als je werkt met mutatievoorstellen.

Per maatschappij kan daarom worden ingesteld wat er gebeurt met een ontvangen dekking: overnemen of toevoegen.

Een consultant van Faster Forward stelt dit voor je in. In uitzonderlijke gevallen doe je dit zelf.

Overnemen
De huidige dekkingen worden verwijderd en de ontvangen dekkingen worden aangemaakt.

ℹ️ Binnengekomen dekkingen worden automatisch herkend aan polisnummer, dekkingscode, verzekerd bedrag en/of eigen risico

Toevoegen
De nieuwe dekking wordt toegevoegd (en dus niet automatisch overgenomen). Je controleert beide dekkingen en bepaalt welke je wilt behouden.

Zelf instellen

Als je de inrichting van maatschappijen in Elements zelf beheert, kun je dit zelf instellen. Ga dan onder ‘Organisaties & Personen’ naar de gewenste organisatie. Onder het tabblad ‘Instellingen’ voeg je een setting toe bij de rij ‘ADN’. Je komt dan in het onderstaande scherm waarin je aangeeft of je voor deze organisatie de dekking wilt overnemen of toevoegen. Klik op het ✔️ vinkje om op te slaan.

Laatste update: 25 maart 2024