1. Kennisbank
  2. Verzekeringen
  3. Prolongeren
  4. Tussenpersoon incasso posten factureren

Tussenpersoon incasso posten factureren

1. Factuur instellingen bepalen

Per product kun je bepalen wat de factuur instellingen zijn. Ga hiervoor naar de verzekering in het dossier. In het linkerdeel vind je de volgende velden (zie afbeelding).

Hiermee stel je zelf in wanneer de klant een factuur krijgt, op welke wijze en of het tussenpersoon- of maatschappij incasso betreft. Ook kan je hier aangeven dat de klant geen factuur ontvangt.

Daarnaast is er een instelling waarmee je zelf bepaalt of dekkingen getoond worden op een TP incasso factuur. Deze instelling staat standaard op ‘wel tonen’ en kun je aanpassen via ‘Onderhoud administraties’ -> ‘TP incasso instellingen’ -> ‘Factuur.’

Let op: deze instelling kan je aan- of uitzetten.

2. Facturen verwerken

Nadat de batch verwerkt is en de facturen aangemaakt zijn ga je naar het tabblad ‘Financieel’ – ‘Facturenoverzicht’

Filter hier op ‘gereed voor verzending (e-mail of post)’ – selecteer alles (of alles wat je op dat moment wilt versturen) -> klik op ‘acties’ en kies hier voor ‘geselecteerde facturen e-mailen naar klanten (of printen)’. De regels worden vervolgens blauw om aan te geven dat Elements bezig is met het verwerken van het verzoek.

Indien er voor printen gekozen is, vind je de pdf documenten in het tabblad ‘printopdrachten’.

Ieder pdf bestand bevat maximaal 250 facturen. Hierdoor is het mogelijk dat er meerdere pdf bestanden aangemaakt zijn wanneer het meer dan 250 facturen betreft.

Nadat de facturen zijn afgedrukt, selecteer je de facturen via het ‘Facturenoverzicht’. Klik hier op ‘acties’ en selecteer ‘facturen zijn afgedrukt’. Hiermee geef je aan dat de facturen verzonden zijn.

Laatste update: 31 augustus 2020

Was deze informatie nuttig?

top